Udobnost med vožnjo s kolesom

Položaji telesa med kolesarjenjem različnih modelov koles v enaki kategoriji koles, so lahko različni. 

Slike so prikazane s cestnim kolesom, vendar položaji veljajo enako tudi pri ostalih kategorijah koles.

a) Manj udobna drža med kolesarjenjem moški:
Drža na kolesu je zelo aerodinamična in jo uporabljajo tudi tekmovalci. Položaj krmila na kolesu je nizki. Položaj na kolesu v primerjavi z ostalima položajema prikazuje slika 1.b) Srednje udobna drža med kolesarjenjem moški:
Drža na kolesu je srednje aerodinamična in jo uporabljajo tudi rekreativci. Položaj krmila na kolesu je srednje visok. Položaj na kolesu v primerjavi z ostalima položajema prikazuje slika 2.c) Zelo udobna drža med kolesarjenjem moški:
Drža na kolesu je zelo udobna in s tem manj aerodinamična. Svetujemo jo vsem tistim, ki si želijo rekreativne udobne drže. Uporabljajo jo tudi tisti, ki vozijo daljše razdalje v enem dnevu. Položaj krmila na kolesu je visoka. Položaj na kolesu v primerjavi z ostalima položajema prikazuje slika 3.

 
d) Ženska manj udobna drža med kolesarjenjem ženske:
Drža na kolesu je zelo aerodinamična in jo uporabljajo tudi tekmovalke. Položaj krmila na kolesu je nizki, vendar še vedno udobnejši kot pri moških kolesih, saj so ženska kolesa krajša od moških koles. Ženska kolesa imajo zato drugačno geometrijo kot moška kolesa, serijsko ožja krmila in serijsko ženski sedež. Položaj pa je enak moškemu.e) Ženska srednje udobna drža med kolesarjenjem ženske:
Drža na kolesu je srednje aerodinamična in jo uporabljajo tudi rekreativne kolesarke. Položaj krmila na kolesu je srednje visok. Ženska kolesa imajo zato drugačno geometrijo kot moška kolesa, serijsko ožja krmila in serijsko ženski sedež. Položaj pa je enak moškemu.f) Ženska zelo udobna drža med kolesarjenjem ženske:
Drža na kolesu je manj aerodinamična in jo svetujemo tistim kolesarskam, ki jim je bolj kot aerodinamičnost pomembna udobnost vožnje. Položaj krmila na kolesu je višji, vendar še vedno udobnejši kot pri moških kolesih, saj so ženska kolesa krajša od moških koles. Ženska kolesa imajo zato drugačno geometrijo kot moška kolesa, serijsko ožja krmila in serijsko ženski sedež. Položaj pa je enak moškemu.

EKSTRA d.o.o.
TRGOVINA EUROBIKE 

E: eurobike@eurobike.si

T: +386 (0)2 745 01 33
    +386 (0)2 745 03 34

Preberite več...

Eurobike Trgovina
 

Facebook

Google Street View Virtualni sprehod po trgovini

 
 
© 2005 - 2024 Ekstra d.o.o. Vse pravice pridržane. E: eurobike@eurobike.si T: +386 2 745 01 33  in +386 2 745 03 34. Cene vsebujejo DDV. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV.  Avtorji.